Aki óvodát épít, hisz a jövőben

A következő sorokban a Pécsi Baptista Gyülekezet néhány tagja vall arról, miért tartja fontosnak, hogy elinduljon a Kishajó Baptista Óvoda, illetve arról, milyen hatással van rá, hogy a gyülekezet, amelynek ő is tagja, óvodát épít. A válaszukban örömüknek és reményüknek adnak hangot.

 

Győri Kornél:

Azt a kincset, amit mi hívők megismertünk és birtoklunk, másoknak is meg kell ismernie! Az óvoda ennek lehet egy útja, hogy Isten szeretetét átadhassuk a gyerekeknek és családjaiknak.

Nem csak az óvoda épül, de a gyülekezet is. A közös munka összehozza az embereket, erősíti a közösséget.

 

Bondor Jenő:

Fontosnak tartom a jövő nemzedékét, benne már a kisgyermekek egészséges fejlődését testi és szellemi értelemben is.

Egy nemes kihívásnak és jó befektetésnek tekintem azt, hogy gyülekezetünk óvodát épít.

 

Gőblné Lombos Hanna:

Mivel én magam is több óvodában megfordultam már munkám során, látom, hogy ég és föld lehet a különbség egy-egy intézmény között. Úgy gondolom, nagy szükség van a keresztény értékeket közvetítő, kiegyensúlyozott, egységes munkaközösségre és a szeretetteljes, nyugodt környezetre, hogy a gyerekek biztonságban érezhessék magukat, megfelelően tudjanak fejlődni, és szeressenek is óvodába járni. Úgy gondolom, ezek a célok meg fognak valósulni ebben az intézményben.

Örömmel és lelkesedéssel tölt el, hogy épül az óvoda. A közelben lakva mindig izgalommal figyelem, hogy éppen milyen új területet alakítanak át. Jó látni az önkéntes segítők odaszánását és szorgalmát is.

 

Gőblné Meláth Szilvia:

A gyülekezeti házban kilenc éve folyamatosan működik baba-mama klub. Az ide járó anyukák nagyon gyakran úgy köszöntek, köszönnek el tőlünk gyermekük felcseperedésekor: „Ha lenne óvodátok, ide hoznám!” Sokan, akik nem, vagy csak papíron tartoznak valamilyen egyházhoz, úgy érzik, itt többet kapnak, mint más, amúgy jól működő klubokban. Gondolom, azt remélik, ha lesz óvodánk, hasonló világlátással és tartalommal fog működni. És ezt szeretnék a gyermeküknek megadni. Ezért gondolom fontosnak, hogy elindul az óvodánk.

Az elöregedőben lévő gyülekezetünknek óriási szüksége van olyan kihívásra az élettől és főként Istentől, ami a kényelmes belső életünket feladatokkal, értelmes evilági célokkal tölti meg. Jó volna, ha a szép óvodánál több is megérintené az ide járó kicsinyek szüleit. Ez izgalommal, várakozással tölt el, és sok-sok imádkozásra indít.

 

Nagy Ferencné:

Értékvesztett világunkban nagy szükségét látom olyan gyermekintézmények létrehozásának, amelyekben az óvodáskorú gyermekek – felekezeti hovatartozás nélkül – az életüket meghatározó éveiket szeretetteljes közegben, a keresztény értékrend, a közösségi élet alapvető normáinak elsajátítása mellett megfelelő testi-lelki-szellemi nevelésben részesülhetnek.

Külön öröm, hogy az óvoda létrehozásának gondolatát nem csak a Pécsi Baptista Gyülekezethez tartozó szülők igényei hívták életre, komoly mértékben támogatták az elképzelést a környéken és a város más részein élők egyaránt. Egy keresztény szellemiségű óvoda létrehozása mind a városrész, mind Pécs városa számára értéket teremt.

 

Schellné Heppenheimer Beáta:

A  kisgyermekeknek még nyitott a szíve, nyitott a füle és nyitott a szeme. Olyan alapokat kaphat meg egy kiváló óvodában, amit egy felnőtt hosszú-hosszú évek során tapasztal meg.

Olyan reménységet ad az óvoda megvalósulása, mintha azon izgulnék, hogyan válik egy gyöngy igazgyönggyé Isten munkája által. Vágyom rá, hogy a szülők meglássák, megérezzék a keresztény szellemiségben rejlő egyszerű és hatalmas lehetőséget.

 

Gőbl Tamás:

Modern – azaz aktuális – kereszténynek vallom magam és a gyülekezetem. Tudom, hogy a gyermekek felé való szolgálatunk által házasságokat, családokat érhetünk el az élő evangéliummal.

Rendkívüli időszak volt az életemben a kormányhivatal küszöbét átlépni az álmommal: óvodát szeretnénk alapítani. Mondom a hit általi „látást”, mutatom a gyülekezeti ház alaprajzát… Most pedig beiratkozásokat fogadunk!

 

Serényi Ákos:

Az intézmény fejlődése érdeklődést, rangot, minőséget, elkötelezett emberek képességét tükrözi, ahol a szeretet a domináns érzés, ami nem csupán látszat, hanem mélyről fakadó tanítás eredménye. Sokat jelent számomra az óvoda épülésével kapcsolatban ez a bibliai ige: aki befogadja ezt a kisgyermeket az én nevemért, az engem fogad be (Lk 9,48).

Engem eufórikus érzés kerített hatalmába, mióta csak meghallottam, hogy óvodát építünk. Ez a projekt óriási ébresztő volt. Megmozdított alvó elemeket, összekovácsol apró közösségeket, eredményre mutat, és a fejlődés felé mutató gondolkodásmódot hoz a gyülekezetbe. Nincs imám, amiben ne kérném Isten áldását az óvodánkra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*